Reflectieve kleding (hoge zichtbaarheidskleding)
De reflectieve kleding is bedoeld om de drager te laten opvallen onder alle lichtomstandigheden door gebruikers van voertuigen en andere mechanische apparaten voor zowel overdag als ‘s nachts.
Hoge zichtbaarheidskleding heeft een fluoriserende oppervlakte gecombineerd met reflecterend materiaal dat voldoet aan de certificeringsvereisten in 3 verschillende klassen:
Klasse 3: Hoogste niveau van bescherming – vereist voor personen die op of bij snelwegen of op vliegvelden werken. Moet een minimum van 0.80m2 achtergrond materiaal hebben en 0.20m2 van retro-reflecterend materiaal (4 meter van 5cm brede reflecterende tape).
Klasse 2: Midden niveau van bescherming – vereist voor personen die werken op of nabij A en B klasse wegen, ook voor bezorgers. Moet een minimum van 0.50m2 van achtergrondmateriaal en 0.13m2 van retro-reflecterend materiaal (2.60 meter van 5cm breed reflectieve tape).
Klasse 1: Minimaal niveau van bescherming – vereist voor personen die op privéwegen werken of in combinatie met een kledingstuk van een hogere klasse. Moet een minimum van 0.14m2 achtergrond materiaal hebben en 0.10m2 retro-reflecterend materiaal (2 meter van 5 cm brede reflectieve tape).